Tübitak 1505 Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi ile Mühendislik Bilimleri-Sanayi Ortak Projelerin Oluşturulması Etkinliği 09-11 Eylül 2020 tarihlerinde ONLİNE olarak gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 2237-B programı kapsamında desteklenen “Tübitak 1505 Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi ile Mühendislik Bilimleri-Sanayi Ortak Projelerin Oluşturulması” Etkinliği 09-11 Eylül 2020 tarihlerinde ONLİNE olarak gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KARAKÖSE’nin yaptığı ve üç gün boyunca süren etkinlik kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi’nden 5 Eğitmen, Tübitak 1505 programı için üretime yönelik araştırma geliştirme proje başvurularının hazırlanması amacıyla katılımcılara oldukça faydalı bilgiler aktardılar.

Etkinliğin açılışına katılarak Fırat Üniversitesindeki araştırma çalışmalarının projelendirilmesine her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirten Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, bu etkinliğin üniversite-sanayi işbirliği projelerinin hazırlanmasına katkı sağlayacağını dile getirdiler.

Etkinliğine 19 farklı üniversiteden ve 4 farklı özel sektörden 60’dan fazla akademisyen, genç araştırmacı ve lisansüstü öğrenciler katıldı. TÜBİTAK 2237-B programı kapsamında desteklenen ve çevrimiçi video konferans şeklinde gerçekleştirilen eğitim ile özellikle Fırat Üniversitesinde yapılan araştırmaların üniversite-sanayi projelerine dönüştürülmesi için projelerin hazırlanması ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.